România ca la circ, dar în Paradis!

By: daniela avadanei

Mar 09 2013

Category: Uncategorized

Leave a comment

Circul, un gen de spectacol care cuprinde: numere de gimnastică de acrobație, prezentare de animale dresate, momente comice. Locul în care se desfășoară aceste spectacole este, de obicei, o construcție de formă rotundă, cu spațiul pentru spectatori în amfiteatru, la mijloc o arenă circulară, unde au loc reprezentațiile, iar dacă ești atent la toate detaliile reprezentației ai simți că trăiești într-o altă lume, în Paradis, ar spune Aglaja Veterany.

Ha, mă gândeam, în afara faptului că România are forma unui pește orientat spre stânga sau a unui buchet de flori, oricum ai considera forma pe care o are, România nu arată ca o arenă circulară, dar aș putea spune că sunt zi de zi spectator la un număr de acrobație sau la  niște momente mai mult sau mai puțin comice. Trăiesc într-un Paradis, pentru care poate nici nu plătesc. Da, asta spun: Romania, ca la sau ca un circ, unde dacă sunt atentă la toate detaliile chiar simt că trăiesc într-o altă lume. La tv, în tramvai, în autobuz, în taxi, pe stradă, în presă, se întâmplă câte CEVA. Dacă nu e despre harlem shake-ul ăsta, e despre laptele contaminat, dacă nu e despre laptele contaminat, e despre carnea de vită, care de fapt nu e carne de vită sau despre peștele care este decongelat, iar apoi din nou congelat, dacă nu se vinde; trebuie să ne câștigăm cumva existența, doar am fost dresați, pardon, instruiți să ne descurcăm în orice situații( îmi zic: sunt în România și este posibil orice! după care îmi revin repede și îmi văd d’ale mele).

Este bună o evadare de-asta din rutina zilnică( servici, facultate, bibliotecă, proiecte, întalniri).

România e spectacol!  Avem munți, dealuri, podișuri, câmpii, o varietate de forme de relief  și oameni de tot felul: mai prietenoși în N, mai zgârciți în E, mai vorbăreți în S, mai orgolioși și inteligenți în V, pe scurt, oameni care stiu să își facă treaba în acest spectacol.

Leave a comment