Rămânem în publicitate sau cu publicitate

By: daniela avadanei

Jun 03 2013

Category: Uncategorized

Leave a comment

Printre licență și alte cele am prins cartea ADland a lui Mark Tungate, carte pe care o recomand cu această ocazie.

O carte interesantă atât pentru cei care știu câte ceva despre acest domeniu, cât și pentru cei care vor doar să citească altceva.

Pe la sfârșitul acestei cărți apare un nou termen, cel puțin nou pentru mine, și anume: PUBLIFOBI- oameni care doresc să scape lumea de publicitate. Nu scria foarte multe despre acești publifobi, doar că ei acționează în grup și că au pornit un război pentru cei care lucrează în publicitate. Evident, ceva aberant…cum pot acești oameni debita că nu vor mai avea parte de publicitate dacă distrug panourile publicitare și comit fel de fel de acte de rebeliune?

M-am informat și eu să văd despre ce este vorba. La începutul anului 2007, un grup de oameni au pornit un război antipublicitar, pe motivul că publicitatea creează false repere, duce la obezitate și blabla. Ideea centrală pentru care acel grup a pornit un război, era că publicitatea distruge planeta- se pare că vom muri cu toții din cauza publicității, nu vom muri pentru că vine sfârșitul lumii- Safe God!

Cei din Advertising nu au simțit atunci nevoia să facă ceva, dar mai târziu(2011-2012) au apărut reclamele neretușate Dove really beauty sketches sau Dove Evolution, care arată adevărata față a ”manechinelor” care participă într-o reclamă. Probabil acestea fiind un răspuns la adresa publifobilor- publicitatea spune adevărul în limba sa.

Partea amuzantă e că deși acești oameni care urăsc pubicitatea atât de mult, au devenit publici prin publifobia lor, lucru care nu dovedește decât că indiferent dacă ei se opun sau nu, publicitatea va exista.

Dacă nu vreți să deveniți oameni publici, rămaneți cu publicitatea.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: