Dragă America…

By: daniela avadanei

May 16 2013

Category: Uncategorized

Leave a comment

A venit timpul să povestesc despre tine experiență americană, nu din lipsă de subiecte( la capitolul subiecte care prind, orice blogger stă bine), ci pentru simplul fapt că nu există zi în care ceva sau cineva, să mă lase să uit de tine, de tine poveste trăită în State.

Uit probabil nu e chiar cuvântul potrivit, deoarece experiența pe care am trăit-o acolo, printre altfel de oameni, într-o altă lume, nu vreau să o uit, vreau să îmi amintesc de ea cu drag, vreau să am un buton de oprire la gândurile americane și un buton de pornire pentru acestea- în timpul meu liber.

Locul în care am stat timp de o vară, un loc cu numele de Pittsburgh, nu era chiar ”Paradisul” în care visam eu să ajung( înconjurată de zgârie-nori, eu la balconul etajului 28, savurând minunata cafea de dimineață, care nu se compară cu nimic pe lumea asta- nu știu de ce 28), ci dimpotrivă, am aterizat în Pittsburgh: un oraș, care are și el clădiri înalte, doar e în America! Și mai are și un teren renumit de baseball( îl văzusem dinainte, prin filmele astea americane, americanii față de noi știu să se promoveze, mai precis ce să promoveze), Pittsburgh Pirates Stadium.

Moon se numește suburbia în care locuiam, ce amuzant, locuiam pe lună! Totuși destul de aproape de Paradis( poate ar fi trebuit să cobor la câteva stații după, să ajung în Paradis, poate eram în Purgatoriu?!). Moon era gen sătuc, dar la un nivel mai înalt: supermarket, pizzerie, dispensar, fastfood, one dollar store, depozit de băutură, benzinărie, cabinet de tatuaje, magazin de haine, hoteluri, biserici, o facultate, o școală, terenuri de fotbal american, baruri( era un bar, unde îți oferea bere gratis dacă zicea-i că ești român- nu prea eram eu cu berea, motiv pentru care nu am reușit să ajung și acolo) și chiar un aeroport, lângă care se afla hotelul în care locuiam, un aeroport care mi-a facut vara mult mai frumoasă( țineam evidența fiecărui avion, nu mai era nevoie de o condică, și în plus piloții…). Acesta era micuțul  Moon!

Am muncit, am avut și momente în care am spus: ”de mâine nu mai merg la lucru!”, dar am trecut peste și a doua zi o luam de la început. Am cunoscut oameni minunați, cu aceia în preajma cărora am petrecut mai mult timp, încă mai țin legătura și mă bucură fiecare moment amintit pe care l-am consumat alături de ei.

Am ieșit și în lume, vorba aia : ”departe de casă, nimeni nu ține evidența la cât vin, la cât plec”, m-am distrat! (există diferențe între viața de noapte de la ei și cea de la noi). Am vizitat de prin Pittburgh cam tot ce era de vizitat, am trecut și prin Philadelphia, după care am stat cateva zile în New York- nu vroiam să mă mai despart de orașul care nu doarme niciodată, dar totuși m-am despărțit.

Așa e, te-am trăit experiență americană, am făcut parte din tine o vară, m-am bucurat și m-am întristat alături de tine, iar apoi te-am lăsat.                  Adevărat, dar te-am lăsat cu gândul că ne vom revedea!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: